APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Ela 22 Cluj
Femeie
22 ani
Cluj
cauta Barbat
22 - 48 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE / ...exista o solutzie pt. apicultori!  
Autor
Mesaj Pagini: 1
cornubee
apicultor

Din: Cornu(Cimpina),altitudine 500m
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 403
...am citit cu atentzie postarile referitoare la echpamente si utilaje agricole,un subiect "delicat" pt.totzi apicultorii,o conditzie sine qua non,nu se poate apicultura fara stupi!
...o solutzie este ca cei care costruiesc stupi sa produca mai multe componente si sa le vinda,cum este in toata lumea,sub forma de "kit" adica fara sa faca asamblarea stupului,acesta sa il faca beneficiarul dupa schitza si instructziunile furnizorului,totul ambalat intrun "kit"!
...avantaje, atit pt.producator care,face o economie consistenta la manopera si timp producind si vinzind mai mult iar,beneficiarii adica noi,cumparind mai multe Kituri si avind mai multzi stupi la pretzuri accesibile, nu speculative,cum este situatzia actuala!

                                                                      Cu stima si respect!


pus acum 14 ani
   
cornubee
apicultor

Din: Cornu(Cimpina),altitudine 500m
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 403
...nu este economic pt.niciun apicultor sa-si faca singur,investitzia e f. mare cumparind utilaje de mii de euro si sa-l amortizeze intro viatza de om, facidu-si singur stupii iar,daca se apuca cum este economic,sa produca stupi,nu mai are timp sa faca "miere"...!
...solutzia optima se impune de la sine,uniifac una si altii alta,nu descoperim noi,,,cu se spune "roata",hai sa fim ratzionali si sa facem o treba "oabla"...!


pus acum 14 ani
   
ni_nacu
apicultor

Din: 1946, Piatra Neamt
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 157
"...o solutzie este ca cei care costruiesc stupi sa produca mai multe componente si sa le vinda,cum este in toata lumea,sub forma de "kit" adica fara sa faca asamblarea stupului,acesta sa il faca beneficiarul dupa schitza si instructziunile furnizorului,totul ambalat intrun "kit"! "
Adica asa cum se vand ramele,volum mai mic,manipulare usoara.


_______________________________________
Toate lucrurile mari se nasc din lucruri mici. (Confucius).

pus acum 14 ani
   
xxl
apicultor

Din: prahova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 659
ideea nu este rea , a fost folosita inainte de 89 de aca daca nu ma insel 

_______________________________________
viitorul e in fiecare zi de maine....

pus acum 14 ani
   
andrei_salaj
apicultor

Din: Zalau,Salaj,06.07.1990
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1496
plus ca omul ii ansambleaza trainic..doar pt el ii face. =D

_______________________________________
"Incearca sa tii albina cat mai departe de tine,si cat mai aproape de natura."

Telefon:0757732850.
ID messenger:tarba_andy

pus acum 14 ani
   
milu56
apicultor

Din: Almeria la mediterana
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 308
Normal,un apicultor iscusit,nu are timp sa faca(sa invete)tamplarie.Deocamdata in Romania nu am vazut un magazin cu utilaje apicole care sa ma atraga,nu am vazut o lada de stup camplect terminata cum am vazut in Germania,ca sa faca cineva un  magazin intai trebuie sa dispuna de bani,pe urma trebuie sa se priceapa in ale stuparitului,sa fie meticulos,sa ii placa totul perfect,bine lucrat si de calitate impecabila,pe urma sa fie un bun comerciant,sa stie cum sa isi aprovizioneze magazinul cu preturile cele mai mici si calitatea cea mai mare.In ce priveste livrare la pachet,nu cred ca toti stuparii ar fi deacord,majoritatea stuparilor ar vrea sa cumpere stupul complect,doar sa puna albinele in el,chiar si ramele sa fie insarmate,eventual la stupii verticali sa cumpere corpuri cate are nevoie,deaceea acestea sa se gaseasca pe componente,nu tot feluri de trucuri si afaceri pe seama stuparilor,cum sunt atatea magazine de prost gust.Eu cred ca va veni o zi cand o sa fie un asemenea magazin,chiar sa duca la stupar totul ce are nevoie la domiciliu,asa ar dispare toti acei care habar nu au de ce are nevoie apicultorul.

pus acum 14 ani
   
cornubee
apicultor

Din: Cornu(Cimpina),altitudine 500m
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 403
...pt. d-l Milu 56 ;...intradevar tot ce spunetzi este corect dar,ar trebui putzin disociat :
- cei cu f.multzi stupi,cei cu o stupina mijlocie si cei care cu putzini.hobby-shti!
...primii au deja hale de fabricatzie si angajind 1-2 meseriashi pot produce componentele si sa le desfaca pe piatza,eliminind actualii producatori care,desfac produse proaste si scumpe din cauza adaosurilor comerciale intrduse de magazine ahtiatzi dupa "profit mnemuncit".ca o paranteza,personal am remarcat la toate magazinele apicola un dezinteres total al vinzatoarelor de parca le faci o favoare cind cuperi ceva,nu au habar de comertz, exact cum era inainte de '89!
...principiul magazinelor apicola este...daca nu mai au alta varianta le cumpara "tot pe astea" ...!
...un ex.trait de mine...la apicola obor vindea Varachet cu termenul de valabilitate expirat si vinzatoarea tzipa la mine ca,nu o las sa vorbeasca la mobil...!
...la apicola Cimpina am fost de N ori iar,raspunsul acelashi am facut comanda la Buzau siex. pot continua de parca ele au alte surse de venit iar,vinzarea produselor este un hobby...cuparatorii deranjidu-le...!
...dc. ar fi componente cei cu stupi putzini care,sunt, zic eu, mult mai multzi decit cei din prima si a doua  categorie, trebuie sa dea 250 Roni pe un stup care,plesneshte in al doilea an de utilizare!
...nu putem sa obligam pe nimeni sa produca componente dar,putem sa "inducem" acest lucru si sa deteminam pe cei care produc stupi ca,este mai profitabil sa desfaca "kit"-uri la scara industriala cu aceleashi investitzii deja facute!


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la